WHATSAPP WEB BİLGİSAYARA NASIL KURULUR?

Tarih : 23.1.2015 Okunma Sayısı : 16531

WHATSAPP WEB BİLGİSAYARA NASIL KURULUR?Dünyanın en popüler mesajlaşma ağı olan WhatsApp uzun süredir beklenen masaüstü uygulamasını yayınlandı.

 
Milyonlarca kullanıcısı olan ve her geçen gün daha da büyüyen WhatsApp, masaüstü bilgisayardan mesajlaşabilme özelliğini geliştirdi ve WhatsApp 'in masaüstü uygulaması şimdilik sadece Google Chrome için yayınlandı.
 
Bu yeni WhatsApp uygulaması Apple`ın kısıtlaması nedeniyle henüz İOS kullanıcıları tarafından kullanılamıyor olsa da Android, Windows Phone, BlackBerry ve üzerinden çalışıyor.
 
Aylık 600 milyon aktif kullanıcı sayısını tam 100 milyon artırarak, 700 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını bildiren WhatsApp, kullanıcılarından gelen talepler doğrultusundan artık masaüstü bilgisayarlardan da kullanılacak. 
 
Böylece etkileşimini daha fazla artıracak olan WhatsApp`ın yakında zamanda kullanıcı sayısının milyarları aşacağı tahmin ediliyor.
 

WhatsApp Web Kurulumu

WhatsApp'ı PC'nizden kullanmanız artık mümkün! 
İşte yapmanız gerekenler...
 
WhatsApp kullanıcı adı / şifre yerine telefon numarası ve SMS doğrulamaları kullanması nedeniyle WhatsApp'ı web üzerinden masaüstünde  bilgisayarınızda kullanmak için "web.whatsapp.com" adresini ziyaret ettikten sonra, telefonunuzdaki 
 
WhatsApp uygulamasını açın, menüden WhatsApp Web seçeneğine dokunun ve açılan barkod tarayıcısıyla web sitesinde görünen barkodu tarayın, bu kadar! Tüm mesajlarınız tarayıcı ekranında görüntüleniyor.
 
WHATSAPP WEB BİLGİSAYARA NASIL KURULUR?
 

Güncel versiyona sahip olmanıza rağmen menüde WhatsApp Web’i göremiyor musunuz? 

 
Bu özelliğin size ulaşmasını beklemeden, WhatsApp konuşma geçmişini yedekleyip, Ayarlar -> Uygulamalar -> WhatsApp ekranından uygulamanın verilerini temizleyin, daha sonra uygulamayı açıp kurulumu başlatın, menüde WhatsApp Web seçeneğini görebileceksiniz.
 
 
 
 

WhatsApp PC Uygulaması İnceleme

  • WhatsApp Web’in arayüzü, Android ve diğer platformlarla karşılaştırıldığında oldukça modern ve hızlı görünüyor.
  • WhatsApp şu aşamada sadece Chrome ile çalışıyor ve Chrome’un etinden sütünden yararlanmayı da biliyor. 
  • WhatsApp Web ile WhatsApp’ın fotoğraf paylaşımı, ses kaydı paylaşımı gibi özellikleri sorunsuz bir şekilde çalışıyor. 
  • Emoji desteği olmayan Chrome’u kendi emojileriyle de buluşturuyor.
  • WhatsApp Web, 30 dakikaya kadar bilgisayarın mikrofonunu kullanarak ses kaydı yapabiliyor, kayıtları gönderebiliyor ve gelen kayıtları dinleyebiliyor. 
  • Ayrıca bilgisayarlara bağlı kameralardan yararlanarak fotoğraf çekimi yapabiliyor ve bilgisayarınızın kamerasının telefonunuza oranla ne kadar geride kaldığını fark etmenizi sağlıyor.
  • WhatsApp Web, Chrome’un bildirim özelliklerinden de yararlanıyor ve mesaj göndereni ile mesaj içeriğini bildirim olarak gösterebiliyor.
  • WhatsApp Web kullanabilmek için telefonun tarayıcıda tanımlanması ve telefonun internet bağlantısı olması gerekiyor, yani WhatsApp Web diğer mesajlaşma uygulamaları gibi bir cihazda tanımlandıktan sonra diğer cihazlardan bağımsız bir şekilde kullanılamıyor.
  • WhatsApp Web, sekme ikonu ile okunmayan mesaj sayısını bildiriyor.
  • Telefon mesaj alışverişine elverişliyken sadece bir Chrome sekmesinde kullanılabiliyor. 
  • WhatsApp Web üzerinde görüntülenen içeriklerin bildirimi cihazdan anında siliniyor. 
  • İlk izlenimlerime göre servisin kayda değer tek kusuru aynı anda hem telefondan hem de tarayıcı sekmesinden bildirim göndermesi. 
  • Mesela Hangouts uygulaması sadece aktif olarak kullanılan cihaza yeni mesaj bildirimlerini iletip, diğer cihazlarda mesajları arkaplanda senkronize edip sessiz kalabiliyor, WhatsApp’ın bunu acilen kopyalaması ve bu gerçekleşene kadar WhatsApp Web kullanılırken telefonu sessizde bırakmak mantıklı bir seçim olacaktır.
  • WhatsApp Web genel olarak WhatsApp’ın gibi basit bir mesajlaşma uygulamasının Web’e oldukça başarılı bir geçişi gibi görünüyor. 
  • İlk versiyonuna göre oldukça güzel görünümlü ve pek çok ana özelliği bünyesinde barındırıyor. 
  • AirDroid, MightyText gibi yöntemlerle SMS’leri tarayıcı ile buluşturmuş olup WhatsApp ile de aynı rahatlığı yakalamak isteyenler için oldukça önemli bir adım.
  • WhatsApp hâlâ Hangouts gibi uygulamalar kadar özellik zengini değil ancak yaygınlığı ile artık toplumun bir parçası ve Web’e geçişi ile pek çok aktif kullanıcısının uygulamaya bakış açısını değiştirecek gibi görünüyor.
  •  
 

Kaynaklar:

Ürün İncelemesi: http://www.akillirobot.com/2015/01/21/whatsapp-web-kurulum-kullanim-inceleme/
 
Derleyen: Ömer ÖZTÜRK


WHATSAPP WEB BİLGİSAYARA NASIL KURULUR?